Kodlama eğitimi; günümüzün dijital dünyasında yalnızca geleceğin yazılımcıları için değil, ileride hangi mesleği seçecek olursa olsun her çocuk için matematik ve okuma yazma ile birlikte çok önemli bir gereksinim haline gelmiştir.
Bugünün gençleri olan öğrenciler hangi mesleği seçerlerse seçsinler, artık onlardan teknolojiye hakim olmaları beklenmektedir. Geleceğin meslekleri teknoloji üzerinden şekillenmiş durumdadır. Kodlama bilgisayarın işleyeceği yazılı talimatları ifade eder. Bu nedenle Kodlama geleceğe yön veren bir araçtır.
21.Yüzyılın kazanılması gerekilen önemli becerilerinden olan Kodlama, en iyi erken yaşlarda öğrenilmektedir, tıpkı bir yabancı dili öğrenmek gibi…
Çocuklar için kodlama farklı bakış açısı geliştirmek anlamına gelir.
Kodlama yapabilen çocuğun analitik ve yenilikçi düşünme becerileri, matematik becerileri ve motor yetenekleri gelişir. Kolay odaklanma, ekip çalışması yapabilme, makinelerin çalışma mantığını kavrama, karar verme becerisi kazanma kodlama öğrenmenin yararları arasındadır.
Bu nedenle; ekonomik açıdan dezavantajlı ailelerde yaşayan çocuklara 21. Yüzyılın en önemli becerilerinden olan kodlamayı erken yaşta öğretmek ve ülke geleceğine katkıda bulunmak amacıyla Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezlerinde (SAGEM) Uluslararası Vakfımız (LCIF), 118-T Lionları ve Lions Kulüpleri destekleriyle 3 merkezde Robotik Kodlama sınıfları hayata geçirilmiştir.
Yılda 9-12 yaş arasındaki yaklaşık 300 çocuğa eğitim verecek şekilde hazırlanan sınıflarda kodlama eğitimine yönelik donanımlar gerçekleştirilmiş ve SAGEM öğretmenlerine TÜLBEK Vakfımız tarafından eğitmen eğitimi verilmiştir. Daha sonra alınan mBot2 ileri seviye kitlerle bu eğitimin üst yaş sınırı kalkarak gençlere yarışmalara katılabileceği projeler hazırlama imkânı sağlanmıştır. Hazırlanan protokollerle çocuklara ve gençlere verilen bu eğitimlerin sürdürülebilirliği sağlanmıştır.